پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

ازجوش شیرین در تهیه مواد غذایی استفاده نشود.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


از جوش شیرین در تهیه مواد غذایی استفاده نشود. به گزارش روابط عمومی بیملرستان امام سجاد(ع) یاسوج ، کارشناس ارشد بهداشت محیط این مرکز درمانی با عنایت به اهمیت عدم استفاده از جوش شیرین در تهیه مواد غذایی اظهار داشت:


جوش شیرین ماده ای است شیمیایی که با طبیعت و ساختار بدن انسان سازگاری ندارد. جوش شیرین همان سدیم بی کربنات است که به صورت کریستال جامد و سفید رنگ و پودری می باشد که


در تهیه مواد غذایی ممنوع بوده و متاسفانه بعضی افراد در تهیه نان ، کوبیده ، شیرینی پزی و ...استفاده می کنند.

علت اضافه کردن جوش شیرین به نان توسط افراد سودجو:


متاسفانه بعضی نانوایها برای سرعت عمل بیشتر از جوش شیرین استفاده می‌کنند و وجود جوش شیرین سبب می‌شود تخمیر طبیعی صورت نگیرد و ترکیباتی مثل اسید فیتیک و فیتاز که در نان هستند شکسته نشوند.


 بی کربنات سدیم به عنوان یک ماده قلیایی در ترکیب با اسید موجب آزاد شدن گاز دی اکسید کربن می شود و زمانیکه جوش شیرین به خمیر کیک یا نان افزوده می شود حباب های کوچک دی اکسید کربن در میان خمیر مانده و موجب پف کردن و برآمدگی میشوند.


                                                                                                                                                                   


علت اضافه کردن جوش شیرین به کباب کوبیده توسط افراد سودجو:


1- موجب می‌شود تا کباب حجیم‌تر شود 2- از وا رفتن کباب کوبیده روی سیخ جلوگیری می کند و راحتتر به سیخ می چسبد 3- در صورتی که چربی گوشت بیش از اندازه باشد جوش شیرین چربی گوشت را کنترل می‌کند.


و همچنین بعضی از شیرین پزی ها  به دلیل حجیم ، لذیذترشدن و مدت ماندگاری بیشتر در تهیه شیرینی از جوش شیرین استفاده می کنند.


جوش شیرین به دلایل زیر در تهیه مواد غذایی ممنوع بوده:


1- جوش شیرین سبب می‌شود محیط دستگاه گوارش و معده قلیایی شود و در نتیجه عمل هضم  در معده به سختی انجام گیرد و باعث مشکلات گوارشی و ایجاد اختلال در سیستم گوارش ‌شود.


2- جوش شیرین باعث می شود که جذب املاح دو ظرفیتی مثل کلسیم ، آهن ، روی و ...دچار اختلال شده و جذب آنها را تا حد زیادی کاهش دهد و عوارضی مانند کم خونی ، فقرآهن ، کمبود کلسیم و ...را به دنبال دارد.


 حمید جکمت منش در پایان خاطرنشان کرد:


جوش شیرین یا بی کربنات سدیم به عنوان یک تمیز کننده سازگار با محیط زیست می باشد و بیشتر در شوینده ها کاربرد دارد و به هیچ عنوان در تهیه موادغذایی استفاده نشود.